ja sam ili ja nisam šarli

JA SAM ILI JA NISAM ŠARLI?

Mišel Kolon
U svojoj knjizi Ja sam ili ja nisam Šarli?, Mišel Kolon postavlja 12 pitanja za raspravu i komentariše probleme u svom poznatom maniru. U ovom delu autor, pored razmišljanja o ratu, teroru, islamu i slobodi izražavanja, dokazuje da je Amerika stvorila Al-Kaidu i Bin Ladena, a Francuska i Belgija evrodžihadiste, jer mladi Arapi u tim zemljama nemaju budućnost.

Prateći aktuelna dešavanja u svetu, 2015. Mišel Kolon objavio je knjigu Ja sam ili ja nisam Šarli. Razmišljanja o ratu, teroru, islamu i slobodi izražavanja (Investig’Akcija, 2015). U njoj on postavlja 12 pitanja za raspravu i komentariše probleme u svom poznatom maniru:

Džihadisti: Francuska nedužna?
Saudijska Arabija i Katar finansiraju terorizam?
Da li su Sjedinjene Države naoružavale te teroriste?
Rat u Siriji: Operacija Bin Laden bis?
Antisemitizam se širi. Zbog Izraela?
Islamizam i islamofobija: sumnjivi muslimani?
Francuska, to je sloboda izražavanja?
Da li je trebalo objaviti te karikature?
Ko je približio Šarlija NATO-u i Bernar Anri Leviju? Teorija zavere, klopka? Francuski 11. septembar: pretnja za naše slobode? Šta činiti? U knjizi Kolon dokazuje da je Amerika stvorila Al-Kaidu i Bin Ladena, a Francuska i Belgija evrodžihadiste, jer mladi Arapi u tim zemljama nemaju budućnost. Kolonijalne sile žele da ovladaju Bliskim istokom zbog nafte i drugih prirodnih bogatstava koja eksploatišu kompanije sa Zapada.

Pošalji