rana emocionalna konfuzija

RANA EMOCIONALNA KONFUZIJA

Ričard G. Erskin
"Rana emocionalna konfuzija" Ričarda G. Erskina predstavlja prekretnicu u terapeutskoj praksi, prožetu decenijama istraživanja i kliničkog iskustva. Ova obavezna lektira za psihologe postala je neformalan priručnik kako za iskusne terapeute, tako i za one koji tek planiraju ući u svet psihoterapije. Erskinova studija slučaja, detaljna i opširna, ilustruje efikasan pristup pomoći osobama s graničnom organizacijom ličnosti.

Bazirana na decenijama istraživanja i kliničnog iskustva, knjiga Rana emocionalna konfuzija donela je promenu terapijske paradigme i postala obavezna lektira psihologa, neformalan priručnik za sve koji se profesionalno bave psihoterapijom, kao i za one koji to tek planiraju da počnu. Ona, u isti mah, popunjava značajnu prazninu koja postoji u bibliografiji knjiga ove tematike na srpskom jeziku.
Detaljnom i opširnom primenom „studije slučaja“ Ričard Erskin praktično ilustruje kako se osobama koje pate od granične organizacije ličnosti može uspešno i efikasno pomoći. Studija Rana emocionalna konfuzija pruža ubedljive dokaze da se promenom odnosa prema klijentima – zamenom patološke perspektive u pristupu empatijom, terapeutovom prisutnošću, uključenošću, strpljenjem i punim kontaktom u terapijskom odnosu – mogu postići zavidni rezultati. Autor se, kako i naslov sugeiše, usredsređuje na rane relacione traume i njihov uticaj na celokupno funkcionisanje osobe tokom života.Terapijski pristup dr Erskina osobama sa graničnom organizacijom ličnosti pomaže da razumeju svoju ranu emocionalnu konfuziju i nezadovoljene relacione potrebe, što im, u konačnici, omogućava da uspostave duge i smislene međuljudske veze.

Pošalji