poverenje

POVERENJE

Ernan Dijaz
"Poverenje" Ernana Dijaza uvodi nas u priču o jednom od najpoznatijih tajkuna dvadesetih godina prošlog veka sa Volstrita i njegove ljubavi, Helen koja je ćerka ekscentričnih aristokrata. Nema čoveka koji nije čuo za ovaj par, a roman obuhvata ceo vek i otkriva različite obmane koje su često srž ovakvih odnosa.

Većina nas voli da veruje da smo aktivni subjekti u našim pobedama, ali samo pasivni objekti u našim porazima.
Čak i kroz grmljavinu i vrevu dvadesetih godina prošlog veka svi u Njujorku čuli su za Bendžamina i Helen Rask. On je legendarni tajkun s Volstrita, ona je ćerka ekscentričnih aristokrata. Zajedno su se uzdigli do svetskog vrha i stekli naizgled beskrajno bogatstvo dok se decenija neumerenosti i finansijskih špekulacija bližila kraju. Ali po koju su cenu stekli svoj ogromni imetak? To je misterija u središtu Veza, uspešnog romana iz 1937. koji kao da je pročitao ceo Njujork. Ali postoje i druge verzije ove priče o povlašćenosti i obmani.
Poverenje Ernana Dijaza elegantno uspostavlja dijalog između ovih protivrečnih priča, suprotstavljajući ih perspektivi žene rešene da odvoji činjenice od fikcije. Rezultat je roman koji obuhvata ceo vek i postaje sve uzbudljiviji sa svakim novim otkrovenjem.Poverenje je briljantna književna zagonetka čija priča uvlači i vodi čitaoca u potragu za istinom dok otkriva obmane koje često leže u srži ličnih odnosa; priča o moći kapitala koji iskrivljuje stvarnost i lakoći kojom moć može manipulisati činjenicama.

Pošalji