svet porodična istorija

SVET: PORODIČNA ISTORIJA

Sajmon Sibag Montefjore
"Svet: Porodična istorija" je izvanredno delo koje nas vodi na epsko putovanje kroz vekove, kontinente i kulture, povezujući ih kroz porodice. Autor Sajmon Sibag Montefjore, majstor pripovedanja i autor međunarodnih bestselera, oživljava istoriju ljudskog roda kroz priče porodica koje su oblikovale naš svet. Počinje otiscima stopala porodice koja je koračala obalom pre 950.000 godina i dalje nas vodi kroz porodice poput Cezara, Medičija, Zulua, osmanske i mogulske loze, Bonaparte, Habsburza, Inka, Rokfelera, Krupova, Čerčila, Kenedija, Kastra, Nehrua, Pahlavija, Kenijate, Saudijaca, Kimova i Asada.

Ova knjiga obiluje raznovrsnim likovima, uključujući čuvene vođe poput Aleksandra Velikog, Džingis-kana, Hitlera, ali i stvaraoce kao što su Sokrat, Mikelanđelo, Šekspir, Njutn, Mocart, Balzak, Frojd i Bouvi. Među manje poznatim ličnostima su i oni poput Hungvua, osnivača dinastije Ming, Kamehameha, osvajača Havaja, ili Gospođe Murasaki, prve žene romanopisca.

"Svet: Porodična istorija" je istorija sveta ogromnih razmera koja povezuje vekove, kontinente i kulture ratovima, seobama, bolestima, verom, medicinom i tehnologijom, sve sa ljudima u središtu ove epske drame čovečanstva. Montefjore stvara nezaboravnu pripovest koja će zauvek pomeriti granice onoga što istorija može da ostvari. Ova knjiga je ne samo o vladarima i kraljevima, već i o prorcima, umetnicima, naučnicima, gangsterima, ljubavnicima, ženama, muževima i deci. "Svet: Porodična istorija" je očaravajuća kao roman i pruža nezaboravni uvid u ljudsku istoriju i sve njene nijanse, radosti, tuge, ljubavi, izume i surovosti.

Pošalji