knjiga o baltimoreu
2.599 rsd3.189 rsd
Ušteda 590 rsd (19%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

KNJIGA O BALTIMOREU

Joël Dicker
Podelite:Prije Drame postojale su dvije vrste Goldmanovih: oni posebni i oni obični. Oni sretni i oni koje je sreća zaobilazila. Goldmanovi iz Baltimorea i oni iz Montclaira. Na Marcusovu veliku žalost, cijelo svoje djetinjstvo on je pripadao Montclairanima. Sin jedinac, s roditeljima je živio u maloj kući u New Jerseyju, dok su Baltimorci — njegovi uspješni, lijepi i talentirani bratići Hillel i Woody, stric Saul i teta Anita — u svojoj luksuznoj vili u elitnoj četvrti Baltimorea živjeli naizgled savršen život. Ključna je riječ: naizgled.

Jer, osam godina nakon Drame, tražeći građu za novi roman, nova zvijezda američke književne scene Marcus Goldman zagrepst će površinu priče o svome djetinjstvu i u potrazi za istinom dospjeti do njezina dvostrukog dna, ispisujući posve novu knjigu o Baltimoreu.

Što se dogodilo s Družinom Goldmanovih? Kako se njihovo kraljevstvo urušilo pod teretom laži, ljubomore i izdaje? Kružeći oko obiteljske Drame i naposljetku nas uvodeći u samo njezino središte — Dicker ispisuje moćan roman o zabludama i kraju jednoga djetinjstva, knjigu o ljubavi, prijateljstvu, odanosti i fatalnoj varljivosti sjećanja.

 

Dicker koji je napisao Istinu o Slučaju Harry Quebert bio je čarobnjak, akrobat. Dickeru iz Knjige o Baltimoreu nisu potrebni trikovi. On nije samo dobar pisac, on je velik pisac.
Corriere della Serra

Očaravajuće. Višeslojna obiteljska saga koja se čita kao triler.
Frankfurter Neue Presse

Joël Dicker se vratio i u najboljoj je formi. Knjiga o Baltimoreu titanski je roman koji zaziva Nabokova, knjiga koju valja preporučiti.
El Cultural de El Mundo

U samo nekoliko tjedana Knjiga o Baltimoreu zauzela je prva mjesta na listama najprodavanijih naslova, a sada znamo i zašto. Tražit ćete svaki slobodan trenutak – u vlaku, u autobusu, čekajući u redu – da se zadubite u čitanje.
— Toutelaculture.com

S Istinom o Slučaju Harry Quebert Dicker je osvojio važne nagrade i pretvorio se u europski književni fenomen desetljeća. Sad, u Knjizi o Baltimoreu, uspio nam je ponuditi sve sastojke svog prethodnog romana, uključujući i njegova junaka, pisca Marcusa Goldmana.
Librújula

Dojmljiv uvid u pomaknuti američki klasni sustav i potresna priča o bratstvu i obiteljskom suparništvu.
The Times

Roman koji leluja između nostalgije za onim što je moglo biti i žalljenja za onime što se više nikada neće dogoditi. Predivno napisana knjiga.
Elle

Pošalji