knjiga buđenja

KNJIGA BUĐENJA

Mark Nepo
Hrabrost nam pokazuje da u određenom trenutku većI prioritet zauzima kako mi živimo iznutra.

Knjiga buđenja, kultno štivo ljubitelja žanra od prvog izdanja 2000, koje je slavu dostiglo 2010, nakon što ju je Opra Vinfri izabrala za jednu od svojih omiljenih. Ovo izdanje odraz je odiseje koju je knjiga prošla kao svakodnevni dragi saputnik. Mark Nepo ju je napisao pre više od dve decenije, kao odgovor na svoju borbu s karcinomom deset godina ranije. To iskustvo ga je navelo da sastavi knjigu u vidu dnevničkih zapisa namenjenu svima, a ne samo onima koji prolaze kroz životno opasne okolnosti.

Nepo je opisuje kao „knjigu koja pomaže ljudima da se suoče sa svojim danima i nastane svoj život. Posvetio sam se stvaranju knjige koja će poslužiti kao hrana za dušu, kao duhovni pribor za prvu pomoć“. Ova knjiga i dalje nalazi put do čitalaca, potvrđujući svoju ulogu saputnika s pozitivnim stavom prema životu. Pozovimo se još jednom na Nepove reči: „Mislim da ona potvrđuje potrebu ljudi širom sveta za smislenim i poniznim štivom koje poziva čitaoce na zajedničko putovanje. Pretpostavka ove knjige je da je svaki čovek na svetu mudar na svoj način i da je ona tu da svakoga povede ka sopstvenoj mudrosti“.

Knjiga buđenja je savremeni klasik, koji se obraća srcima stotina hiljada čitalaca. To je svakodnevni vodič za život kako u teškim tako i u lepim vremenima, u svim vremenima koja nas podsećaju da je život koji živimo onaj koji imamo. Ako ga budemo živeli autentično, taj život može da postane i postaje život kakav želimo.

„Godišnja zaliha svakodnevnog nadahnuća i savršen poklon za vas i vaše prijatelje.“

– Opra Vinfri 
Pošalji