novo
klasici svetske književnosti za decu en sa ostrva

KLASICI SVETSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU: EN SA OSTRVA

Lusi Mod Montgomeri
Klasici svetske književnosti za decu: En sa Ostrva je uzbudljivi treći nastavak serijala autorke Lusi Mod Montgomeri, koji nas ponovno uvodi u život riđokose devojčice En Širli. Nakon što je stigla na farmu Grin gejbls, En sada hrabro napušta Ostrvo Princa Edvarda da bi pohađala koledž u Kingsportu, Novoj Škotskoj. U ovom velikom gradu, En otkriva nova prijateljstva, neobične susrete i izazove, uključujući prve književne uspehe i srceparajuće tragedije. Dok studira daleko od svog doma i ostrva, En postepeno shvata da je samo Ostrvo Princa Edvarda za nju pravi dom. Ali kako vreme prolazi, En takođe otkriva da postoji još toga što je potisnula, i da bi za neka priznanja možda moglo biti prekasno. Klasici svetske književnosti za decu: En sa Ostrva je nezaboravno putovanje kroz Enin svet sa svim njegovim izazovima i dubokim emotivnim iskustvima.

Roman En sa Ostrva je treći nastavak serijala o riđokosoj devojčici En Širli, koja je iz sirotišta stigla na farmu Grin gejbls, u porodicu Katbert. Sada En prvi put napušta Ostrvo Princa Edvarda kako bi pohađala koledž u Kingsportu, u Novoj Škotskoj.

Svojeglava ali plemenita En dolazi u veliki grad, radoznala i uzbuđena, i ne sluteći iznenađenja i avanture koje je čekaju – nova prijateljstva i neobična poznanstva, prvi književni uspesi i tragedija koja će je naučiti važnoj lekciji. Studirajući daleko od svog doma i ostrva, pa čak i kada poseti svoju rodnu kuću, En shvata da jedino ostrvo smatra svojim pravim domom. Ujedno En uviđa da nostalgija za domom nije jedino osećanje koje je potisnula, ali se čini da za neka priznanja možda nema više dovoljno vremena…

Pošalji