klanica pet
rasprodato

KLANICA PET

Kurt Vonegat

Kurt Vonegat je svojim najpoznatijim romanom Klanica pet uveo vanzemaljce u sam vrh svetske književnosti. Koristeći nasmejanu masku naučnofantastične literature, istorijske i autobiografske elemente, uspeo je da ispiše umetnički upečatljive redove o jednom od najstrašnijih događaja iz Drugog svetskog rata – savezničkom bombardovanju Drezdena zapaljivim bombama.
O pokolju nema šta pametno da se kaže – i baš zato ovo haotično delo vrvi od vojnika koji nisu heroji, od apsurdnih smrti i smeha koji jedini preostaje nakon civilizacijskog poraza. Bili Pilgrim, glavni junak dela, everyman koji se „otkačio iz vremena” putuje čas u svoju prošlost, a čas u budućnost.

12 neverovatnih činjenica o Kurtu Vonegatu

27.04.2020.

Poznati ekscentrik, autor knjiga Klanica Pet i Svračije noge (Kolevka za macu) pisao je romane, drame i kratke priče pune satire, drskosti i humora. Pisao je o distopijskim društvima, ratu i autsajderima i na taj način privukao brojnu publiku šezdesetih godina. Evo nekih manje poznatih činjenica iz neverovatnog života ovog velikog pisca. Detaljnije

Pošalji