klanica

KLANICA

Li Čajld
Pred nama je novo ostvarenja Li Čajlda, "Klanica"! Pripremite se za još jedno delo protkano intrigom, krvlju i snagom.

„Čajld piše sigurno i snažno poput čelika.“ – Publishers Weekly

Bivši vojni policajac Džek Ričer je lutalica. Bez stalne adrese, on putuje Amerikom noseći sa sobom samo sklopivu četkicu za zube, pasoš i karticu za bankomat. Dok slučajno prolazi kroz majušni grad Margrejv u državi Džordžiji, u roku od sat vremena Ričera hapse pod sumnjom da je ubio nekoga. Kakva divna dobrodošlica! Ričer zna da nikog nije ubio. Bar ne ovde, i ne u skorije vreme. Ali su šanse da bilo koga u to ubedi nikakve. Bar kada je u pitanju Margrejv, gde je to prvo ubistvo u poslednjih trideset godina, a Ričer jedini stranac u gradiću u kom se svi znaju.


Klanica je prva knjiga u fenomenalnom serijalu bestseler trilera prema kojem je snimljena televizijska hit serija Ričer. Ovaj moderni vitez lutalica, istreniran da misli brzo i dela još brže, predstavlja savršenog heroja savremenog doba. Roman Klanica je ranije objavljen u Srbiji pod imenom Mesto zločina. „Klanica odnosi nagradu za najbolji roman o korumpiranom južnjačkom gradiću u leto i za najbolju eksploziju stovarišta.“ – Stiven King „Retko se pronalazi onaj ko ume da piše i vrhunsku akciju i zanimljive misterije. Čajld je takav pisac, a u Klanici nam je osim toga pružio i neverovatnog junaka da navijamo za njega.“ – Džefri Diver Romani o Džeku Ričeru, čije je pisanje Li Čajld započeo još 1997. spadaju u najuspešnije savremene triler serijale. Glavni lik je izuzetno upečatljiva i markantna ličnost čija je nepokolebljiva borba za pravdu, u kombinaciji detektivskog pristupa i primene grube fizičke sile, zaštitni znak ovih inte-ligentno napisanih i napetih priča. Na osnovu serijala snimljena su dva filma s Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, a prva sezona serije Ričer, emitovana na striming platformi Amazon Prime, postala je svetski hit i pobrala nepodeljene simpatije gledalaca.

Li Čajld, ponovo protkan intrigom i krvlju

29.03.2023.

Pred nama je novo ostvarenja Li Čajlda, "Klanica"! Pripremite se za još jedno delo protkano intrigom, krvlju i snagom. Detaljnije

Pošalji