deda trišin mlin

DEDA TRIŠIN MLIN

Branko Ćopić
"Deda Trišin mlin" je još jedno remek-delo Branka Ćopića, našeg najvećeg pisca za decu. Ova poema, koja je deo čuvene edicije "Pustolovine za predškolce," donosi nam ponovno susret sa nezaboravnim junacima iz Ćopićevog sveta - dedom Trišom i njegovim vernim prijateljem, mačkom. U ovim stihovima, Ćopić vešto prepliće emocije i mudri humor, osvajajući srca mladih čitalaca. Pored poznatih stihova, knjiga nudi i objašnjenja manje poznatih reči, kao i zanimljive priče iz piščevog detinjstva. Ilustracije Dušana Pavlića dodaju čaroliju čitanju i čine ovu knjigu još uzbudljivijom. "Deda Trišin mlin" je neprocenjivo blago u svetu dečje književnosti, ispričano sa nežnošću i šarmom koji će oduševiti i najmlađe čitaoce, čineći je nezaobilaznim delom njihove biblioteke.

U jednoj od naših najpoznatijih i više puta nagrađivanoj ediciji – "Pustolovine za predškolce" – objavljena je još jedna poema Branka Ćopića, našeg najvećeg pisca za decu.

Junaci ove knjige su dobro poznati likovi iz Ćopićevog sveta – deda Triša i mačak. Stihovi poeme protkani su emocijama i mudrim humorom koji deca vole i s radošću ga otkrivaju. Uz poznate stihove čitaoce očekuju i objašnjenja manje poznatih reči, kao i zanimljive priče iz piščevog detinjstva. Ilustracije Dušana Pavlića čaroliju čitanja čine još uzbudljivijom.

Pošalji