kihot

KIHOT

Salman Ruždi
Knjiga Kihot Salmana Ruždija, koja je bila u najužem izboru za Bukerovu nagradu 2019. godine, predstavlja veličanstven omaž velikom Servantesu. Nesigurni prodavac se zaljubljuje u televizijsku zvezdu i odlazi na slikovito putovanje kroz Ameriku kako bi osvojio njeno srce. Ovo je priča o dva junaka, jednom stvarnom i drugom izmaštanom i o nadi da je svaka ljubav dostižna.

Najuži izbor za Bukerovu nagradu 2019. godine.
Veličanstven omaž Servantesu i njegovom besmrtnom junaku i jedinstven komentar naših nesigurnih vremena.
U trenutku kada mu je srce poskočilo, premda ne možemo utvrditi tačan dan ili vreme, znao je da se zaljubio. Mada je gospođicu Salmu R. viđao samo na televizijskom ekranu, pomno prateći njene emisije, ona je bila prelepa i duhovita vlasnica njegovog srca. Tada mu je sinula ideja: neizostavno mora krenuti u pohod da osvoji njeno srce!
Zamislite priču o ljubaznom i smušenom prodavcu opsednutom televizijom, koji se zaljubljuje u televizijsku zvezdu. Zajedno sa (izmišljenim) sinom Sančom, on odlazi na slikovito putovanje kroz Ameriku da bi dokazao da je vredan njene ruke, galantno se suočavajući sa tragikomičnim nedaćama doba u kome je sve moguće. Zamislite priču o dva junaka, jednom iz stvarnosti, jednom iz mašte. O nemogućoj potrazi osuđenoj na propast. Priču o tračku nade da će na kraju ipak ljubav pobediti.

Pošalji