kćerka havaja

KĆERKA HAVAJA

Alan Brenert
Alan Brenert nam u svom romanu Kćerka Havaja donosi dirljivu priču u kojoj se mešaju havajska i japanska kultura. Rut je majka ostavila u sirotištu u Honoluluu, odakle ju je usvojio japanski par. Pored njih, ona je živela u ljubavi, ali sve se menja kada Japanci napadnu Perl Harbur i ona biva suočena sa mržnjom drugih zbog svog mešovitog porekla. Međutim, jednog dana joj stiže pismo od žene koja piše da joj je majka...
Podelite:

Veličanstvena proza prožeta lepotom havajske i japanske kulture.
Dve žene, toliko različite, a opet slične, koje nisu očekivale da će se sresti – a kamoli zavoleti.
Rejčel Kalama je od usamljenog deteta izrasla u snažnu ženu, a njen život dobio je novi smisao kada je rodila ćerkicu Rut. Međutim, kolonija Kalaupapa nije dobro mesto za devojčicu čiji snovi tek treba da postanu stvarnost. Zato Rejčel donosi tešku odluku i šalje je u sirotište u Honoluluu, gde će je usvojiti japanski par koji već ima tri sina i želi žensko dete.
Rut odrasta među vinogradima i plantažama jagoda, okružena ljubavlju i pažnjom roditelja i starije braće, ali sve se menja onog trenutka kada Japanci napadnu Perl Harbor. Zbog svog mešovitog porekla, suočava se sa mržnjom i nepravdom, a onda, jednog dana, dobija pismo od žene koja tvrdi da je njena majka.

Pošalji