preporučujemo
koreni evropske civilizacije

KORENI EVROPSKE CIVILIZACIJE

Boban Tripković, Dušan Mihailović, Jasna Vuković
Koreni evropske civilizacije" je nezaobilazno štivo koje nas vodi kroz bogatu praistoriju Srbije, otkrivajući nam izvor evropske kulturne baštine. Autor Dušan Mihailović nas vodi kroz fascinantne priče o Lepenskom Viru, Starčevu i Vinči, dok nas slike iz muzeja, arhiva i lične dokumentacije, zajedno s fotografijama Dragana Bosnića, uranjaju u svet prošlosti. Ova knjiga je ne samo dragocen vodič kroz naše kulturno nasleđe, već i snažan apel za njegovo očuvanje i prenošenje budućim generacijama. Dušan Mihailović je sa svojim kolegama, dr Jasnom Vuković i dr Bobanom Tripkovićem, izgradio remek-delo koje osvetljava temelje evropske civilizacije, ističući značaj Srbije u tom kontekstu.

Da biste upoznali neke od najstarijih evropskih kultura, dovoljno je da upoznate Srbiju i njenu praistoriju, jer se baš ovde, na našim prostorima, nalaze koreni evropske civilizacije. Ova knjiga čuva naše kulturno nasleđe sa željom da ga prenese pokolenjima i otrgne od nemara, prolaznosti i zaborava.

Često se divimo kulturnoj baštini drugih zemalja, a da nismo ni svesni kakvim bogatstvom obiluje Srbija. Iako je to blago tu, nadohvat ruke i oka, obično ga se setimo tek kada ga neko iz „belog sveta“ spomene kao neprocenjiv i jedinstven deo svetske kulturne riznice. Tada smo neizmerno ponosni što je u svetu naše nasleđe prepoznato iako sami veoma malo znamo o njemu.

Ova izuzetna knjiga ima za cilj da, kao vredan deo Vaše biblioteke, doprinese širenju znanja i očuvanju naše kulture za naredne generacije. Za prelepepriče o praistoriji i najznačajnijim kulturama iz tog vremena, Lepenskom Viru, Starčevu i Vinči, pobrinuli su se profesori dr, Dušan Mihailović, dr Jasna Vuković i dr Boban Tripković.Fotografije iz muzeja, arhiva, lične dokumentacije, kao i iz objektiva DraganaBosnića, doprinele su tome da praistorija zasija punim i neprolaznim sjajem.

Pošalji