ko je pomenuo ljubav

KO JE POMENUO LJUBAV?

Elaf Ali
"Ko je pomenuo ljubav?" je dirljiva autobiografska knjiga autorke Elaf Ali, nagrađena Adlibrisom kao knjiga godine za mlade. Priča prati Elaf, devojku koja se suočava s izazovima različitih generacijskih i tradicionalnih shvatanja časti u svojoj porodici. Kroz ovu potresnu priču isprepletenom zabranama i pravilima ponašanja koja su obeležila njen odrastanje, čitalac će shvatiti težinu svakodnevnog ugnjetavanja koje je trpela od svojih najbližih.

Naslov knjige, "Ko je pomenuo ljubav?", postavlja pitanje o prirodi ljubavi u kontekstu Elafinog života. Iako se nisu zvanično ni upoznali, njen otac strahuje da će se njegov najgori košmar ostvariti - Elaf ima dečka. Knjiga istražuje hrabrost potrebnu da se shvati svetonazor roditelja i istorija koja ga je oblikovala, dok istovremeno istražuje put prema istinskoj ljubavi.

Ova važna knjiga nudi široku i duboku sliku kulturoloških sukoba, integracije, odgovornosti i časti. Elaf Ali nam donosi emotivan prikaz porodičnih odnosa, opisane brutalno, delikatno i živopisno, pokazujući nam da svako može naći snagu da se izbori za svoj glas i istovremeno sačuva porodicu. "Ko je pomenuo ljubav?" je knjiga namenjena mladima koji traže inspiraciju da se izbore za svoj integritet.

Pošalji