kalaharijski kurs daktilografije za muškarce

KALAHARIJSKI KURS DAKTILOGRAFIJE ZA MUŠKARCE

Aleksandar Mekol Smit
"Kalaharijski kurs daktilografije za muškarce" je četvrti deo serijala. Mma Ramocve se suočava sa neočekivanim i nepoželjnim pojavljivanjem u gradu novog privatnog detektiva. Da ne bi izgubila klijente zbog njega, preuzima nekoliko slučajeva odjednom, uključujući slučajeve zalutalog muža i čoveka na meti nojeva.

"Kalaharijski kurs daktilografije za muškarce" je četvrta knjiga u serijalu – ona sa suparničkim detektivom.
Mma Dragocena Ramocve ima čime da se ponosi. U najboljim je godinama – tridesetim – a već ima uspešnu detektivsku agenciju, kuću, dvoje dece, dobrog verenika – gospodina Dž. L. B. Matekonija – i mnogo zadovoljnih klijenata. Ali život uvek donosi probleme.
Sasvim neočekivano, i za Mmu Ramocve nepoželjno, u gradu se pojavljuje novi detektiv, gospodin Butelezi. Da bi zaštitila svoj posao, preuzeće nekoliko slučajeva odjednom, uključujući potragu za zalutalim mužem i slučaj čoveka čije je nojeve neko uzeo za metu.
U međuvremenu, Mma Makucije odlučila da muškarce nauči nečemu korisnom i za njih otvorila školu daktilografije. Problem će nastati kad se zaljubi u polaznika u čije dobre namere Mma Ramocve duboko sumnja.Serijal Prva damska detektivska agencija dobio je British Book Awards i nagradu Dager Udruženja pisaca kriminalističkih romana.„Jednostavna priča koja vrvi oštroumnim zapažanjima i zdravim humorom.“– Gazette„Jedna od najboljih, najšarmantnijih i najiskrenijih, poučnih priča koje ćete čitati.“– Plain Dealer„Pametan, odvažan i šarmantan roman, baš poput Mme Ramocve. Zanimljivo i zabavno!“– Los Angeles Times

Pošalji