kako sačuvati zdrav razum u doba podela

KAKO SAČUVATI ZDRAV RAZUM U DOBA PODELA

Elif Šafak
Knjiga „Kako sačuvati zdrav razum u doba podela“ snažan je poziv na svesni optimizam književnice i aktivistkinje Elif Šafak, koja se osvrće na naše doba pesimizma, gde emocije vode i zavode politiku, a dezinformacije i strah su norma.

Kako izaći iz mračne šume dezinformacija i populizma pomoću kulture i optimizma.
Živimo u doba teskobe pritisnuti događajima oko sebe. Tište nas nepravda, patnja, neprestana kriza. Kako usred svega toga možemo da sačuvamo nadu i veru u bolje sutra? I kako da sačuvamo zdrav razum u doba sve žešćih podela?
U ovom snažnom pozivu na svesni optimizam, književnica i aktivistkinja Elif Šafak osvrće se na naše doba pesimizma, gde emocije vode i zavode politiku, a dezinformacije i strah su norma. Elif Šafak uranja u sopstvena sećanja i istražuje moć priča kako bi nam otkrila da književnost može da podstakne demokratiju, toleranciju i napredak. Uz to nas podseća da samo kada pažljivo slušamo jedni druge, uzajamna empatija postaje jača, a naša vera u bolju i mudriju budućnost snažnija.„Dirljiv osvrt na neko drugo doba... smiren i velikodušan pogled na svet.“– Guardian„Jedna od najboljih spisateljica na svetu.“– Hanif Kurejši

Pošalji