kako razgovaramo 2 stilovi, vrednosti i razvoj ličnosti

KAKO RAZGOVARAMO 2: STILOVI, VREDNOSTI I RAZVOJ LIČNOSTI

Fridman Šulc fon Tun
Psiholog i ekspert za komunikaciju, Fridman Šulc Fon Tun, nam u drugom delu svog klasika "Kako razgovaramo 2: Stilovi, vrednosti i razvoj ličnosti", ne prenosi samo puku teoriju nego i znanje koje možemo da upotrebimo u svakodnevnom životu. Ova knjiga predstavlja klasično delo psihologije i namenjena je širokoj publici, jer obezbeđuje alate i putokaze za poboljšanje međuljudske komunikacije.
Podelite:

Izdiferencirana psihologija komunikacije

Knjiga Fridmana Šulca fon Tuna, psihologa i eksperta za komunikaciju, klasično je delo psihologije i udžbenik koji je široko zastupljen u školama, na univerzitetima i obukama za poslovne veštine. Knjiga je namenjena širokoj publici jer obezbeđuje alate i putokaze za poboljšanje međuljudske komunikacije.

U drugom delu svog klasika Kako razgovaramo Fon Tun posvećuje veću pažnju psihosocijalnim aspektima komunikacije. On čitaocu, između ostalog, nudi oruđe koje će mu pomoći da i na poslu uspešnije i sadržajnije razgovara sa kolegama i nadređenima – naročito ako se često suočava sa istim „tipovima“ ljudi i ako mu se neprestano ponavljaju slične situacije. U knjizi je obrađeno sedam stilova komunikacije i načini na koje se oni prepliću i međusobno podržavaju. Autor nam ne prenosi samo puku teoriju nego i znanje koje možemo da upotrebimo u svakodnevnom životu. Da bi i drugi deo mogao da se čita zasebno, osnova za razumevanje Fon Tunovih ideja ponovljena je i sažeta u uvodnom poglavlju.

Pošalji