novo
kako biti prijatelj

KAKO BITI PRIJATELJ

Marko Tulije Ciceron
"Kako biti prijatelj" Marka Tulija Cicerona, je pre svega iskren i rečit vodič za to kako da pronađete i negujete istinska prijateljstva, Kako biti prijatelj, prenosi poruku moćnu danas koliko i onda kada je napisan.

U svetu u kom društveni mediji, veze preko interneta i nemilosrdna okrenutost samom sebi prete samoj ideji dubokog i trajnog prijateljstva, potraga za pravim prijateljima je važnija nego ikad. U ovoj kratkoj knjizi, koja je jedna od najboljih ikada napisanih na tu temu, čuveni rimski političar i filozof, Ciceron, nudi nam pažnje vredan i zanimljiv vodič o tome kako da pronađemo, zadržimo i cenimo prijatelje. Duhovito i mudro, Ciceron nam pokazuje ne samo kako da gradimo prijateljstva već i kako ona moraju biti ključan deo naših života. Kao što i sâm kaže, život bez prijatelja nije vredan življenja.
Pun bezvremenih saveta i uvida, Ciceronov iskren i dirljiv klasik, napisan 44. godine pre nove ere i originalno nazvan De amicitia („O prijateljstvu“), preko dve hiljade godina je inspirisao čitaoce, od Svetog Avgustina i Dantea do Tomasa Džefersona i Džona Adamsa. Ovde predstavljen u živom novom prevodu, uz originalni latinski tekst i uvod koji pobuđuje interesovanje, Kako biti prijatelj istražuje kako odabrati prave prijatelje za sebe, izbeći zamke i kako živeti sa prijateljima i u dobrim i u lošim vremenima. Ciceron takođe hvali ono što vidi kao najdublji oblik prijateljstva, onaj u kom dvoje ljudi jedno u drugom nađu „još jednog sebe“ ili srodnu dušu. Iskren i rečit vodič za to kako da pronađete i negujete istinska prijateljstva, Kako biti prijatelj, prenosi poruku moćnu danas koliko i onda kada je napisan.

Pošalji