kako biti oboje
rasprodato

KAKO BITI OBOJE

Ali Smit

MINIMALAN UKUPNI IZNOS ZA KUPOVINU KNJIGA SA OVE AKCIJE JE 1000 DIN.


Dva romana u jednom, dve priče u dva vremena, povezane tankom i prefinjenom niti iz pera najbolje škotske spisateljice današnjice. Štampana u dve verzije tako da svaka priča ima 50% šansi da bude pročitana prva. Pitanje je samo koju ćete verziju dobiti. U svakom slučaju kupovinom ove knjige dobijate premiju.

Dobitnik nagrade „Costa“ za najbolji britanski roman godine „Kako biti oboje“ briljantne Ali Smit sada je na promo prodaji po ceni od samo 693 dinara uz besplatnu kućnu dostavu.

Džordž, kojoj majka iznenadno umre, odlazi na seanse kod školskog psihologa, vodi brigu o svom mlađem bratu i nastoji da se nosi s posledičnim alkoholizmom svoga oca. Priseća se putovanja u Feraru i majčine priče o skoro zaboravljenom slikaru Frančesku del Kosi. Frančesko se pak našao pred svojim sopstvenim delom ‒ portretom sv. Vinsenta Ferera ‒ koje posmatra jedan dečak. Razmišlja kako se njegov duh tu našao, iznosi događaje iz svog davno prošlog života u Ferari, i seća se kako se i zašto vezao za drugog jednog dečaka. Ali ljudi ‒ i pol kao takav ‒ nikada nisu samo ono što se čini da jesu. Ili mogu biti oboje...
Priča u dva različita vremena, s dva različita naratora: pomalo sitničavom šesnaestogodišnjakinjom koja živi u današnje vreme u Kembridžu i italijanskim renesansnim umetnikom, nepoznatim slikarom serije freski u palati Skifanoja u Ferari. S jedne strane bestelesno oko umetnika iz 15. veka, sa druge tinejdžerka zagledana u ekran; priča o umetnosti, vremenu, ljubavi i smrti.


Dobitnik THE 2014 COSTA NOVEL AWARD.
U najužem izboru za THE MAN BOOKER nagradu 2014.

„Pročitala sam ovaj roman dvaput, u oba pravca, i shvatila ‒ i ne pišem to tek tako ‒ da je Ali Smit genije.“
Susan McCallum, LA Review of Books

„Kakvo uživanje! Remek-delo. Magično.“
Sunday Times

„Naslednica Virdžinije Vulf.“
The Telegraph

„Neobično... toplo, zabavno, prefinjeno, slojevito, inteligentno... Briljantno.“
The Spectator

„Kod Smitove je sve moguće, i stoga je ona jedan od najuzbudljivijih pisaca današnjice.“
Daily Telegraph
 

Pošalji