kad niko ne gleda

KAD NIKO NE GLEDA

Alisa Kol

Kad očekuješ da te drugi služe, naročito oni koje zlostavljaš, trebalo bi da obraćaš više pažnje na ono što ti je posluženo.

Sidni Grin je rođena i odrasla u Bruklinu, ali njen voljeni kraj počinje da se menja neverovatnom brzinom. Zgrade s luksuznim stanovima niču kao korov, preko noći se pojavljuju table s natpisima NA PRODAJU, a komšije koje poznaje čitavog života nestaju. Kako bi sačuvala prošlost i sadašnjost svog kraja, Sidni usmerava svoju frustraciju na organizovanje turističkog obilaska Bruklina, u čemu joj se neočekivano i mimo njene volje pridružuje jedan od pridošlica, njen sused Teo.

Ali Sidnino i Teovo uranjanje u istoriju Bruklina ubrzo se pretvara u jezivi vrtlog paranoje i straha. Možda se njihovi susedi uopšte nisu odselili u predgrađe, a obnova starog Bruklina počinje da deluje smrtonosnije i sasvim drugačije nego što je prikazano.Kada slučajnosti postaju teorija zavere? Gde odlaze ljudi koje džentrifikacija potiskuje iz sopstvenih kvartova? Mogu li Sidni i Teo dovoljno verovati jedno drugom – pa čak i sebi samima – kako bi zajedno saznali šta se dešava pre nego što i sami nestanu?

Pošalji