julijan zvani apostata

JULIJAN ZVANI APOSTATA

Lisjen Žerfanjon
Delo Julijan zvani Apostata, autora Lisjena Žerfanjona, istoričara i erudite dragocenog pripovedačkog dara, svojevrsna je rehabilitacija otpadnika koji je umalo preokrenuo versku sudbinu Zapada. Knjiga o čoveku i vremenu u kome se formirao Novi svet, kada je nova religija – hrišćanska – stvarala sebi put, rušeći i ono što je kasnije unela u svoja načela, verovanja i način života.

Biografija otpadnika koji je umalo preokrenuo versku sudbinu Zapada
Delo Lisjena Žerfanjona, istoričara i erudite dragocenog pripovedačkog dara, svojevrsna je rehabilitacija otpadnika koji je umalo preokrenuo versku sudbinu Zapada.
Knjiga o čoveku i vremenu u kome se formirao Novi svet, kada je nova religija – hrišćanska – stvarala sebi put, rušeći i ono što je kasnije unela u svoja načela, verovanja i način života. Julijan Apostata je temeljna ličnost i simbol velikih previranja, sukoba i preloma u tim istorijskim vremenima.
Dodatak srpskog izdanja knjige Julijan zvani Apostata Lisjena Žerfanjona obuhvata najznačajnije spise samog imperatora Julijana u prevodu Aleksandra Popovića i zaključni tekst Ksenije Atanasijević „Car Julijan Apostata“, čime se ovo izdanje svrstava među vredna dela u našoj kulturi.

Pošalji