jugoslovenski nokturno roman o jednoj generaciji

JUGOSLOVENSKI NOKTURNO: ROMAN O JEDNOJ GENERACIJI

Emanuele Đulijaneli, Paolo Fruska
Motivisani razgovorima sa legendama jugoslovenskog fudbala kao što su Belodedić, Stojanović, Marović, Pančev, Jugović... autori Emanuele Đulijaneli i Paolo Fruska, smenjuju romansiranu priču jednog pasioniranog navijača i stvarna sećanja fudbalera, koji čitaoce uvlače u Jugoslovenski nokturno kroz niz pobeda i poraza, padova i uspona, kako u sportu tako i u životu. „Jugoslavija se raspala na fudbalskom terenu“, zaključuje junak ove knjige kojom se odaje poštovanje fenomenalnom fudbalu jedne zemlje koje više nema.

„JUGOSLAVIJA SE RASPALA NA FUDBALSKOM TERENU“, zaključuje junak ove knjige kojom se odaje poštovanje fenomenalnom fudbalu jedne zemlje koje više nema.
Kroz izmišljen i „tipičan“ slučaj Ace Mirkovića i njegove porodice i dugi niz nerazmrsivo isprepletanih sportskih događaja i istorijskih drama pratimo čitav razvojni put jugoslovenskog fudbala: od kraja Drugog svetskog rata do tragičnog raspada Savezne Republike Jugoslavije. Smenjuju se izmišljeni razgovori autora s Acom, romansirana priča o njegovom životu i stvarni intervjui sa legendama jugoslovenskog fudbala, koji čitaoce uvlače u niz pobeda i poraza, padova i uspona, kako u sportu tako i u životu. IZNAD SVEGA SE UZDIŽE DRAŽ JEDNE NEVEROVATNE IGRE, SPOSOBNE DA UJEDINI, PODELI I IZAZOVE JEDINSTVENA OSEĆANJA.

Pošalji