jezero

JEZERO

Banana Jošimoto
Tron majstora trilera koji s razlogom drže pisci iz skandinavskih zemalja prete da preuzmu japanski majstori krimi romana. Jedna od njih je i Jošimoto Banana, slavna japanska književnica čiji je roman ,,Jezero” jedan od najmračnijih i najmisterioznijih romana koje je napisala. Roman pripoveda o mladoj ženi koja se nakon porodične tragedije seli u Tokio gde upoznaje mladića svojih snova. Njeni snovi će se ubrzo pretvoriti u noćnu moru nakon što shvati da je njen momak upleten u religiozni kult koji mu je uništio život i ostavio ožiljke koji nikada neće zarasti.

Lako je prepoznati uočljive karakteristike pisanja i u ovom romanu Jošimoto Banane, u jakim i živopisnim likovima, jednostavnoj, ali rafiniranoj prozi i moćnom zapletu s uzbudljivim preokretima – pred vama je jedna od najuzbudljivijih i najtajanstvenijih knjiga ove književnice.
Posle traumatičnog iskustva gubitka majke, mlada žena se seli u Tokio, gde u svojoj patnji, kao u ogledalu prepoznaje lik mladića s kojim se upušta u neobičnu ljubavnu priču, punu njegovih trauma iz detinjstva, i mističnih, zastrašujućih iskustava i sumnji.

Pošalji