jegermajster

JEGERMAJSTER

Darko Tuševljaković
Roman Jegermajster Darka Tuševljakovića nas vodi na izolovano ostvo, koje postaje poprište unutrašnje borbe glavnih likova romana. Da li je jegermajster ključ za razrešavanje košmara u koji se pretvorio godišnji odmor, Tuševljaković otkriva kroz dve paralelne priče, dva toka romana.

Novi roman Darka Tuševljakovića, dobitnika Evropske nagrade za književnost.
Dva paralelna toka radnje u romanu Jegermajster ukrštaju se i razrešavaju na uzbudljiv način na izlovanom ostrvu koje se od moguće turističke atrakcije pretvara u poprište unutrašnjih borbi junaka romana i najrazličitijih spoljnih izazova kojima postaju izloženi. Iz jedne napete epizode čitalac ide u sledeću prateći tragove koje junaci ostavljaju za sobom dok pokušavaju da odgonetnu priču vlastitog života.
Dok odmor na ostrvu postaje košmar, pojava misterioznog jegermajstera u drugom toku romana podstiče glavnog junaka da traga za odgovorima koji mu neprestano izmiču.

Darko Tuševljaković, JEGERMAJSTER

22.08.2019.

Volite li aktivan odmor? Pre nego što brzopleto odgovorite na ovo pitanje pročitajte Tuševljakovićev roman. Neke stvari će vam biti jasnije. Ili neće, takav je život. Glavni junak i njegova devojka Darija stižu na Ostrvo. Ona je uzbuđena zbog predstojećeg odmora, a on se ne seća kako ni zašto su odabrali baš ovo mesto. Ne seća se on još mnogo toga, ali pokušava to da sakrije. Kako da pita devojku koliko su već dugo zajedno? Detaljnije

Pošalji