ja sam akiko (ćirilica)

JA SAM AKIKO (ĆIRILICA)

Stefan Tićmi
Omiljeni roman o devojčici koja ne voli granice „Ja sam Akiko“ Stefana Tićmija od sada je i u ćiriličnom izdanju. Nadahnuta, poetska knjiga Stefana Tićmija ovenčana je nagradom Politikinog Zabavnika i bila je proglašena dečjom knjige godine Međunarodnog festivala „Trg od knjige“.

Roman o devojčici koja ne voli granice.
Ljubav je kao klima u tatinim kolima kada dođe zima: upali on grejanje, ali se kola zagreju tek ispred škole; kad izađem, tek tada u njima bude toplo. Ljubav je kao klima u tatinim kolima – treba da ugreje, da, ali kada ti je to zaista potrebno. Ljubav je beskrajna potraga za toplinom.
Akiko ima pegice, voli svog oca, koža joj miriše na staru hartiju i često je usamljena. Drugima deluje neobično, a život će joj se promeniti kad bude upoznala Baobaba i Marsela.
Nadahnuta, poetska knjiga Stefana Tićmija novi je glas u domaćoj književnosti za decu i mlade. Opojan kao stihovi Mike Antića, bajkovito mudar poput Malog Princa, duhovit i topao kao tekstovi Igora Kolarova – roman Ja sam Akiko ulazi u niz ostvarenja koja će decenijama biti naši sagovornici.

Zmajev pesnički štap za Stefana Tićmija

09.06.2023.

U dvorištu Zmajeve kuće tradicionalno je počela junska manifestacija Zmajevih dečjih igara. Književniku Stefanu Mitiću Tićmiju uručen je Zmajev pesnički štap za 2023. godinu. Detaljnije

Nebo (ni)je granica

30.06.2022.

Beogradski letnji festival BELEF, stalna manifestacija od značaja za kulturu grada Beograda, koja je nastala 1992. godine, ove godine obeležava značajan jubilej – 30 godina postojanja. Zato je ovaj jubilarni 30. BELEF osmišljen sa idejom da publici omogući nova, najznačajnija i premijerna izvođenja pozorišnih, igračkih i muzičkih predstava, koncerata i književnih predstavljanja. Detaljnije

Imamo prvog pobednika!

08.06.2022.

Iiiii dobili smo prvog pobednika nagradnog darivanja za najkreativniji komentar na našem sajtu! Detaljnije

Pošalji

JA SAM AKIKO (ĆIRILICA)

Marija
★★★★★
28.05.2022.
Kada govorimo o Tićmijevim knjigama,trudimo se da budemo krajnje nepristrasni, jer bi u suprotnom mogli da napišemo roman o tome koliko smo oduševljeni istim. Neko kome verujemo,neko kome zatvorenih očiju priznamo ruke da nas vodi kroz sve te avanture. Suviše mudre da bi bile samo dečije i suviše čarobne da bi bile samo za odrasle. Univerzalna knjiga za sve uzraste. Neverovatna igra reči. Ne poznajem nikoga ko ume da slika rečima kao što to on ume. Neko ko ih slaže i premešta čarobnim štapićem kako mu se prohte, a da nam pritom proširuje horizonte. Dublje posmatramo i razumemo svet oko nas,onaj surov,težak,svakojak život..a da nas istovremeno podseća da je najbolji lek da ga preživimo i stvarno živimo taj da budemo slobodni i da slobodno budemo drugačiji. Da ostanemo zauvek deca, u srcu i duši. Da se zauvek igramo. Kada jednom otkrijete Stefana,jedino što ćete mu zamerati biće to što ne izdaje knjige jednom mesečno,a i to bi nam bilo malo. Preporuka svima. Sigurna sam da ćete uživati.