izvan religije etika za ceo svet

IZVAN RELIGIJE : ETIKA ZA CEO SVET

Dalaj Lama
Izvan religije : etika za ceo svet je mudra i revolucionarna knjiga religijskog vođe Dalaj Lame. Neočekivano, Dalaj Lama se koristi univerzalnim načelima i preporučuje kako dostići sreću i izbeći patnju, kako razumeti život i etiku čak iak nismo religiozni. Ovo su savremeni saveti za modernog čoveka nevezani za veroispovest.

Svi mi tragamo za srećom i težimo da izbegnemo patnju tokom ovog svog kratkog života.
Događaj bez presedana: voljeni svetski religijski vođa predlaže kako da vodite etički, srećan i duhovni život izvan religije i nudi program mentalne obuke za negovanje ključnih ljudskih vrednosti.
Pre deset godina, u svom bestseleru Etika za novi milenijum, Njegova Svetost Dalaj Lama, prvi put je predložio pristup etici zasnovan na univerzalnim, a ne religijskim principima. Sada, u knjizi Izvan religije, Dalaj Lama, sa puno saosećanja i otvoreno, razrađuje i produbljuje svoju viziju nereligijskog načina. Izdigavši se iznad pukih „religijskih ratova”, on daje kratak pregled sistema etike za naš zajednički svet, koji odaje puno poštovanje religiji. Sa najvišim nivoom duhovnog i intelektualnog autoriteta, Dalaj Lama upućuje podsticajnu molbu za ono što naziva „treći način”, za put ka etičkom i srećnom životu i ka globalnoj zajednici ljudi zasnovanoj na razumevanju i međusobnom poštovanju.Izvan religije je suštinska izjava Dalaj Lame, nacrt za sve one koji odluče da se ne identifkuju sa religijskom tradicijom, ali ipak žude za životom ispunjenim duhovnošcu dok rade na ostvarenju boljeg sveta.

Dalaj Lama, IZVAN RELIGIJE: ETIKA ZA CEO SVET

27.04.2020.

Ovo je knjiga koju bi svako od nas trebalo da pročita, nezavisno od naših religijskih, političkih i drugih uverenje. Izvan religije: etika za ceo svet je naslov koji sam po sebi upravo na to i ukazuje. Napisana je prijemčivo svakome, a njen autor, veliki Dalaj Lama, je svojim duhovnim i intelektualnim integritetom sam po sebi preporuka. Detaljnije

Pošalji