izdisaj
rasprodato

IZDISAJ

Ted Ćang
Ted Ćang, Borhes naučne fantastike, kako ga neki nazivaju, vrhunski je pisac SF priča i dobitnik brojnih žanrovskih nagrada. Čitaocima je poznat po prethodnoj zbirci Priče tvog života, a ovom novom, Izdisaj, on daje jednako vredan materijal za sve ljubitelje ovog žanra. Ova knjiga će čitaoce navesti da misle o najneverovatnijim stvarima i da izađu iz stega poznatog.

Ted Ćang piše jednu priču godišnje. To je, u najvećem broju slučajeva, najbolja ili jedna od najboljih SF priča koje ćete pročitati te godine. Njegova prva zbirka „Priče tvog života“ i dalje važi za možda i najbolju kolekciju žanrovskih priča koja je ikada objavljena.

Ta je zbirka sada dobila dostojnu naslednicu pod nazivom „Izdisaj“, skup onoga što je ovaj vizionar stvorio u poslednjih deceniju i po. Većina priča u ovoj zbirci ovenčana je najviđenijim žanrovskim nagradama (Hugo, Nebula, Locus), a sama zbirka uvrštena je u godišnju Njujork Tajmsov listu deset najboljih knjiga godine, dok je Ćang nazivan Borhesom naučne fantastike.

Priče koje postavljaju pitanja koja ne možete da izbacite iz glave. Ideje koje vam nikada ne bi pale na pamet, ali kada ih pročitate pitate se kako ste mogli da živite bez njih.

Uz ovu kolekciju priča trebalo bi štampati i upozorenje o mogućem proširenju granica mašte i povećanom riziku od gubljena u sopstvenim mislima.

Ted Ćang, IZDISAJ

18.03.2020.

U izdisaju Ted Ćang se bori sa najstarijim pitanjima na zemlji - kakva je priroda univerzuma? Šta znači biti čovek? Kao i onima na koja niko drugi ne bi ni pomislio. I, svaka na svoj način, priče dokazuju da složena i promišljena naučna fantastika može dostići nove visine lepote, značenja i saosećanja. Detaljnije

Pošalji

IZDISAJ

mak5a
★★★★★
27.03.2020.
Priče koje će vas naterati da se zamislite.