izdisaj

IZDISAJ

Ted Ćang
Ted Ćang, Borhes naučne fantastike, kako ga neki nazivaju, vrhunski je pisac SF priča i dobitnik brojnih žanrovskih nagrada. Čitaocima je poznat po prethodnoj zbirci Priče tvog života, a ovom novom, Izdisaj, on daje jednako vredan materijal za sve ljubitelje ovog žanra. Ova knjiga će čitaoce navesti da misle o najneverovatnijim stvarima i da izađu iz stega poznatog.
Na ovoj posebnoj akciji možete naći neka od najzanimljivijIh Bookinih izdanja, kao što su prvih pet tomova Moje borbe, svaki tom po posebnoj ceno od 990 dinara, ali i komlpet od četiri knjige Napuljske tetralogije u ukrasnoj kutiji, kao i nekoliko najnovijih izdanja: Izdisaj, Šteficu Cvek u raljama života, Poštovane kukce... Uz ovo, možete izabrati nešto i od uvek aktuelnih naslova izdavačke kuće Štrik, neke od Geopoetikinih izdanja, ali i ovih dana veoma traženu biografiju Šimona Peresa - Ovde nema mesta za male snove. Izdvajamo i novu knjigu Davida Grosmana, Život se sa mnom mnogo poigrao, a veliko interesovanje vlada i za knjigu Unutarnji inženjering, pa smo se odlučili i nju da uvrstimo u ovu akciju. Možda najidenalnija knjiga u ovom momentu koja će nam dati odgovor na pitanje kako da se pomirimo sa onim što nam se upravo dešava i kako da naučimo da živimo u sadašnjem trenutku. Ponudu smo obogatili i naslovima iz naše produkcije: novim hit-romanom mladog autora Vladimira Vojvodića, Vatra nepoznatog porekla, ali i kompletom knjiga Mile Tanasijević Mihajlović.

Ted Ćang piše jednu priču godišnje. To je, u najvećem broju slučajeva, najbolja ili jedna od najboljih SF priča koje ćete pročitati te godine. Njegova prva zbirka „Priče tvog života“ i dalje važi za možda i najbolju kolekciju žanrovskih priča koja je ikada objavljena.

Ta je zbirka sada dobila dostojnu naslednicu pod nazivom „Izdisaj“, skup onoga što je ovaj vizionar stvorio u poslednjih deceniju i po. Većina priča u ovoj zbirci ovenčana je najviđenijim žanrovskim nagradama (Hugo, Nebula, Locus), a sama zbirka uvrštena je u godišnju Njujork Tajmsov listu deset najboljih knjiga godine, dok je Ćang nazivan Borhesom naučne fantastike.

Priče koje postavljaju pitanja koja ne možete da izbacite iz glave. Ideje koje vam nikada ne bi pale na pamet, ali kada ih pročitate pitate se kako ste mogli da živite bez njih.

Uz ovu kolekciju priča trebalo bi štampati i upozorenje o mogućem proširenju granica mašte i povećanom riziku od gubljena u sopstvenim mislima.

Ted Ćang, IZDISAJ

18.03.2020.

U izdisaju Ted Ćang se bori sa najstarijim pitanjima na zemlji - kakva je priroda univerzuma? Šta znači biti čovek? Kao i onima na koja niko drugi ne bi ni pomislio. I, svaka na svoj način, priče dokazuju da složena i promišljena naučna fantastika može dostići nove visine lepote, značenja i saosećanja. Detaljnije

Pošalji

IZDISAJ

mak5a
★★★★★
27.03.2020.
Priče koje će vas naterati da se zamislite.