iz pepela

IZ PEPELA

Aleks Šulman
Pred vama je triler koji prati priču o tri brata kojima jedan događaj menja tokove života. Kako se oni bore sa ovim nepredviđenim okolnostima i koliko je teško ispoštovati majkinu poslednju želju?

Tri brata vraćaju se u kućicu pored jezera, na mesto gde su kao deca provodili leto, kako bi rasuli pepeo svoje majke, čija je poslednja želja bila da počiva sama pored jezera. Putuju kroz poznati pejzaž, ali i kroz vreme: dečaci su, preplanulog tena, prepušteni sami sebi; zatim su mladići, otuđeni, ali istovremeno i povezani prošlošću koja ih definiše.

Nakon kobnog događaja od pre dvadeset godina, njihovi životi nikada više nisu bili isti. Šta se tačno dogodilo tog leta kada su se nadmetali za naklonost i ljubav roditelja, tog dana kada se sve raspalo?

Vešto ispripovedan prozni prvenac o složenim bratskim odnosima, krivici i tajnama iz prošlosti očarao je čitaoce širom sveta i doneo Aleksu Šulmanu titulu jednog od najzanimljivijih savremenih švedskih pisaca.„Knjiga koja će vas odvesti duboko u lavirint emocija. Plakaćete zbog ove braće. Zbog muškaraca kakvi su postali, zbog dečaka kakvi su bili, zbog nevinosti koju su izgubili. Briljantno, zadivljujuće i nezaboravno.“– Fredrik Bakman

Pošalji