isusova smrt

ISUSOVA SMRT

Dž. M. Kuci
Završno delo u trilogiji o Isusovom životu, čuvenog italijanskog pisca i nobelovca Dž. M. Kucija. Glavni junak David sada ima deset godina, postavlja nezgodna pitanja i obožava fudbal. ,,Isusova smrt” je nastavak Kucijevog istražvanja sveta koji ima slabo pamćenje a nikada ne prestaje da postavlja nova pitanja.

Posle Isusovog detinjstva i Isusovog školovanja, Dž. M. Kuci završava svoju trilogiju novim remek-delom, Isusovom smrću.
David je izrastao u visokog desetogodišnjaka. Prirodno je talentovan za fudbal i voli da pika loptu s drugarima iz zgrade. Te utakmice obično prate njegov otac Simon i pas Bolivar. Njegova majka Ines radi u modnom butiku.
David i dalje postavlja mnogo pitanja. Na časovima plesa na Muzičkoj akademiji pleše onako kako želi. Odbija da radi aritmetiku i neće da čita nijednu knjigu sem Don Kihota.
Jednog dana, upravitelj obližnjeg sirotišta, doktor Hulio Fabrikante, pozove Davida i njegove drugare da sastave pravi fudbalski tim.

Dž. M. Kuci, ISUSOVA SMRT

01.12.2019.

Ovo je knjiga mudrosti, romansa o paradigmama koje se mogu ispričati samo kroz parabole i koje, zbog toga, ponekad moraju skrenuti u paradoks. Detaljnije

Pošalji