novo
ilon mask

ILON MASK

Volter Ajzakson
"Ilon Mask" je intenzivna intimna biografija Voltera Ajzaksona, istaknutog biografa. Knjiga otkriva život i rad najfascinantnijeg i najkontroverznijeg inovatora našeg doba - Ilona Maska. Ajzakson je dve godine proveo prateći Maska kao senka, proučavajući svaki aspekt njegovog života i rada, od električnih vozila do istraživanja svemira i veštačke inteligencije, pa sve do preuzimanja Tvitera. Ova insajderska biografija istražuje pitanje da li su Maskovi demoni neophodni za inovaciju i napredak. Kroz intervjue s Maskom, njegovom porodicom, prijateljima, saradnicima i protivnicima, Ajzakson otkriva neverovatne pobede i previranja u Maskovom životu. "Ilon Mask" je ključno štivo za razumevanje ovog izuzetnog čoveka koji oblikuje budućnost čovečanstva.

Intimna biografija najfascinantnijeg i najkontroverznijeg inovatora našeg doba – vizionara koji krši pravila i koji je pomogao svetu da uđe u eru električnih vozila, privatnog istraživanja svemira i veštačke inteligencije. O da, i koji je preuzeo Tviter.

Ajzakson je dve godine Maska pratio kao senka, išao s njim na sastanke, obilazio fabrike i provodio sate intervjuišući njega, njegovu porodicu, prijatelje, saradnike i protivnike. Rezultat je insajderska biografija, puna neverovatnih pobeda i previranja, koja se bavi pitanjem: jesu li demoni koji pokreću Maska neophodni za inovacije i napredak?

„Šta god da mislite o gospodinu Masku, on je čovek koga valja razumeti – zbog toga treba pročitati ovu knjigu.“– Economist„Ova knjiga je kao ključ za dešifrovanje koji povezuje različite Maskove opsesije u koherentni pogled na svet sa neverovatno konkretnim ciljem u središtu.“– Politico„Ajzakson je prikupio informacije od onih koji se Masku dive ili ga kritikuju. On ih sve izlaže. Duboko očaravajuća pripovest o spektakularnom američkom inovatoru.“– New York Journal of Books„Jedan od najvećih biografa u Americi napisao je obimnu knjigu o najbogatijem čoveku na svetu. Ovo je biografija brzog ritma o taštom, briljantnom, povremeno surovom čoveku čije ambicije aktivno oblikuju budućnost čovečanstva.“– CBS Sunday Morning

Pošalji