igra senki

IGRA SENKI

Džozef O"konor
Igra senki, autora Džozefa O'Konora, neverovatno zabavna knjiga o velikim dometima prijateljstva i ljubavi, ali i izuzetno dirljiva priča o prolaznosti, gubitku i istinskoj lojalnosti. Ovaj izuzetni roman istražuje kompleksne teme kreativnosti i ljubavi na opasnoj ivici društvenih normi i razmatra iskustva koja su dovela do pisanja Drakule, najpoznatijeg romana o natprirodnom svih vremena.

Dobitnik Nagrade Ajriš posta za roman godine Uži izbor za Costa Novel Award 2019.
Otkrijte uzbudljiv život Brema Stokera, čoveka koji je stvorio Drakulu.
Godine 1878. u londonskom pozorištu Licej prepliću se sudbine tri fascinantne osobe čiji će životi biti ispunjeni dramom, promenama i strastvenom i bolnom odanošću koju gaje prema umetnosti i među sobom. Henri Irving je temperamentni glavni glumac i impresario pozorišta. Elen Teri je najpriznatija i najpoželjnija glumica generacije, iskrena i otvorena.
Večito u prikrajku i u senkama, neupečatljiv spram ostalih, jeste upravnik pozorišta Brem Stoker. Ovaj izuzetni roman istražuje kompleksne teme kreativnosti i ljubavi na opasnoj ivici društvenih normi i razmatra iskustva koja su dovela do pisanja Drakule, najpoznatijeg romana o natprirodnom svih vremena.„Neverovatno zabavna knjiga o velikim dometima prijateljstva i ljubavi, ali i izuzetno dirljiva priča o prolaznosti, gubitku i istinskoj lojalnosti.“–Gardijan„Čudesno... Samouverenost i suptilnost proze savršeno odgovaraju atmosferi i kreativnosti viktorijanskog miljea koji roman divno evocira.“– Sandej tajms„Genijalan roman... O’Konorov poduhvat je veoma impresivan i divno sablastan.“– Sandej miror

Pošalji