igra s vukovima
rasprodato

IGRA S VUKOVIMA

Majkl Blejk
„Igra s Vukovima“ Majkla Blejka je priča o iskonskoj potrebi za otkrivanjem sopstvenog identiteta. Svakome koga zanima istorija američkih starosedelaca verovatno će se dopasti i knjiga i film koji je ovenčan sa sedam Oskara. Ova priča pokušava da crvenokošce prikaže kao prave ljude, a ne kao divljake; i jednog vojnika širokog srca među sveprisutnim predrasudama belaca. Glavni likovi imaju dubinu i odnosi međi njima su odlično opisani. Knjiga ima nastavak koji, po svemu sudeći, dobija neminovan zaključak.

Roman po kojem je snimljen legendarni film ovenčan sa 7 Oskara.
Priča o iskonskoj potrebi za otkrivanjem sopstvenog identiteta.
Godina je 1863. Poručnik Sjedinjenih Država Džon Danbar dobio je premeštaj u Fort Sedžvik, najistureniju vojnu postaju na Divljem zapadu. Hiljadama milja istočno njegovi drugovi se žestoko bore sa vojskom Konfederacije, dok njega okružuju beskrajna prerija i plavo nebo.
Spram bednog bedema Fort Sedžvika nalaze se Komanči. O njima ne zna ništa. Posmatra ih. Opčinjen je onim što vidi. U samoći, prepušten divljini odlučuje da im se približi. I tako počinje preobražaj iz kojeg će izaći drugi čovek. Čovek zvani Pleše s Vukovima.
„Otići znači zaštititipleme. A zaštititi pleme znači stati u odbranu jednog načina života. Ples sa vukovima je omaž onima koji su bili u prvoj liniji te odbrane.“– Ivana Veselinović, književni prikazi Tri Rajke

Pošalji