i to će proći o životnim promenama, krizama i nadi

I TO ĆE PROĆI: O ŽIVOTNIM PROMENAMA, KRIZAMA I NADI

Džulija Samjuel
Džulija Samjuel, vodeća britanska psihoterapeutkinja kroz više studija slučajeva pomaže nam da normalno prihvatimo životne promene kojih se najviše plašimo u pojednim fazama života. Svaki sledeći korak u prirodnom životnom toku treba da učinimo sa malo više radosti, jasnoće, samopouzdanja i, naravno, nade, kao i uz saznanje „I to će proći“.

Kako se osećamo i kako se prilagođavamo pri velikim životnim promenama? Kako životne promene stavljaju na probu naša uverenja i stavove koje smo uzimali zdravo za gotovo? Zašto nas više pogađaju načini na koje se promene događaju od samih promena? Kako razmišljamo o životnim promenama i kako im se opiremo i da li smo uopšte stvoreni da se prilagođavamo? Zašto nas zbunjuje reč „penzija“? Kako prihvatiti otkaz, razvod, tešku bolest, povratak sa porodiljskog, rodnu neopredeljenost…? Kako nam pri tome može pomoći saznanje „i to će proći“?

Džulija Samjuel, vodeća britanska psihoterapeutkinja kroz više studija slučajeva pomaže nam da normalno prihvatimo životne promene kojih se najviše plašimo u pojednim fazama života. Jer, ako je promena deo prirodnog poretka stvari zašto se tako mnogo nas oseća nepripremljeno da se nosi sa njom? Autorka se odlučila za promene koje se događaju u pet centralnih aspekata života: porodični odnosi, ljubav, posao, zdravlje i identitet i piše o tome kako se menjamo, šta pri tome osećamo, kako se iz toga razvijamo a šta nas usporava. Na kraju svake teme autorka navodi relevantna naučna istraživanja i statistiku.
Nije lako prihvatiti životne promene pa čak ni uz utešno saznanje „i to će proći“, ali je jako važno razumeti sebe u svakoj fazi života i da u vreme ključnih životnih promena ne budemo samodestruktivni već saosećajni prema sebi. Svaki sledeći korak u prirodnom životnom toku treba da učinimo sa malo više radosti, jasnoće, samopouzdanja i, naravno, nade, kao i uz saznanje „i to će proći“.

Džulija Samjuel, I TO ĆE PROĆI

25.05.2021.

Nova knjiga u izdanju Psihopolisa „I to će proći: o životnim promenama, krizama i nadi“ nije još jedna knjiga o „samopomoći“.  Napisala ju je  Džulija Samjuel koja je jedna od najpoznatijih i najuvaženijih psihoterapeuta, a na osnovu višedecenijskog iskustva u radu sa klijentima koji su se suočavali sa problemima koji su nam svima bliski. Detaljnije

Pošalji