novo
sve dobre barbike

SVE DOBRE BARBIKE

Katarina Mitrović

Šta se dešava kad bi trebalo da krenemo napred, a ne možemo? Ovaj roman opisuje tu situaciju. Katarina nam jezgrovitim i upečatljivim stilom otkriva unutrašnji svet glavne junakinje, devojke koja trideseti rođendan dočekuje daleko od okolnosti koje je priželjkivala. Kao nijedan do sada u našoj književnosti, njen roman govori o depresiji, osujećenosti, strahu i daje podstrek da nastavimo dalje sa sopstvenim psihičkim borbama.

Radmila Petrović

Da znam da pišem, ja bih pisao kao Katarina. Iza ove šaljive misli koja mi prolazi kroz glavu, krije se zapravo moje divljenje i uživanje u jeziku Katarine Mitrović, i u istinitosti njenih reči. Katarina piše o sebi, ali piše i o meni, mojoj sestri, mojoj majci, mojim prijateljima. Dok budete čitali ovaj roman, imaćete osećaj kao da ga je neko pisao o vama.

Vladimir Tagić

Dam, dam, dam! Brzo, uzbudljivo, duhovito, slikovito i najdublje doživljeno. Kome treba da se pronađe, možda se najpre izgubi u tekstu, ali će mu srce ludački lupati od istine, života i bujice reči kojima će biti usisan. Sve dobre barbike su žive, postoje sa polomljenim rukama, čupavim kosama, staklenim pogledom i smeju nam se u lice.

Anica Dobra

Pošalji