hrabrost

HRABROST

Osho

„Hrabrost nije odsustvo straha", kaže Osho. Štaviše, ona je potpuno prisustvo straha, uz hrabrost da se suoči sa njime. Ova knjiga daje ptičju perspektivu nad celokupnim terenom - gde strahovi nastaju, kako ih razumeti i kako pronaći hrabrost da se s njima izađe na kraj. Osho smatra da je svaki put kada se u životu nađemo pred nesigurnošću i promenom - to u stvari razlog za slavlje. Umesto da se grčevito držimo poznatog i već viđenog, možemo da naučimo da uživamo u tim situacijama kao u prilikama za avanturu i da produbimo shvatanje o nama samima i svetu oko nas.

Knjiga počinje dubinskim ispitivanjem toga šta znači hrabrost i kako se ona izražava u svakodnevnom životu pojedinca. Za razliku od knjiga koje se fokusiraju na herojska dela u vanrednim okolnostima, ovde je teža usmerena na razvoj unutrašnje hrabrosti koja nam omogućava da vodimo autentične i ispunjene živote na svakodnevnom osnovu. To je ona hrabrost da se promenimo kada je potrebno da se menjamo, hrabrost da se borimo za sopstvenu istinu, čak i protiv mišljenja drugih ljudi, i hrabrost da prihvatimo nepoznato uprkos svojim strahovima - u međuljudskim odnosima, u karijerama, u neprekidnom putovanju ka razumevanju toga ko smo i zašto smo ovde.

Knjiga Hrabrost takođe predstavlja nekoliko tehnika meditacije koje je Osho specijalno osmislio da bi pomogao ljudima da se izbore sa svojim strahovima.

Pošalji