holanđanka

HOLANĐANKA

Elen Kit
Elen Kit nas smešta u period Drugog svetskog rata na dva različita kontinenta. U Amsterdamu hapse Marajke de Graf i njenog muža i šalju ih u logor u Nemačkoj gde će ona biti dovedena u situaciju da bira između lagane smrti ili pridruživanja logorskom bordelu. Njen život će se promeniti kada upozna SS oficira koji, videvši sve užase logora, želi da pobegne od toga. Istovremeno, u zatvoru u Argentini Lučano Vagner pokušava da pruži otpor neprijatelju makar i iz svoje ćelije. Holanđanka razvija priču o tri različite osobe koje imaju zajedničku tajnu.

Amsterdam, maj 1943. Dok lale cvetaju, nacističke trupe sve više stežu obruč oko grada. Poslednji trzaji holandskog pokreta otpora nestaju, a Marajke de Graf i njen muž uhapšeni su i deportovani u koncentracione logore u Nemačkoj. Marajke se našla pred teškim izazovom: mora da bira između spore smrti u radnom logoru ili šanse da preživi ako se pridruži logorskom bordelu.
Sa druge strane žice, SS oficir Karl Miler stiže u logor sa nadom da će ostvariti očeva očekivanja o ratnoj slavi. Međutim, suočen sa brutalnom rutinom nadležnih i svakodnevicom punom egzekucija i kazni, žudi za bekstvom. Tada upoznaje Marajke, a njihov susret promeniće im živote zauvek.
Na drugom kraju sveta, u Buenos Ajresu, Lučano Vagner našao se u vojnom zatočeništvu tokom argentinskog Prljavog rata. Pokušava da pronađe načine da pruži otpor iz zatvorske ćelije koju možda nikada neće napustiti, trudeći se da održi nadu o slobodi.Od Holandije, preko Nemačke pa sve do Argentine, Holanđanka plete priče o tri sasvim različite osobe koje dele jednu tajnu.

Pošalji