hari poter i kamen mudrosti (ijekavica)

HARI POTER I KAMEN MUDROSTI (IJEKAVICA)

Dž. K. Rouling

Hari Poter nikada nije bio zvijezda kvidič tima, koja dobija poene dok jaše na metli visoko iznad zemlje. Ne zna vradžbine, nikada nije uhvatio zmaja, i nikada nije nosio ogrtač nevidljivosti.

Sve što je znao je jadni život sa porodicom Darsli, užasnom tetkom i tečom i njihovim gnusnim sinom Dadlijem, velikim, razmaženim siledžijom. Njegova soba je malena šupa u podnožju stepenica i nije imao rođendansku zabavu 11 godina.

Ali sve će se promijeniti kada stigne misteriozno pismo od sove kurira: poziv za nevjerovatno mjesto gdje će Hari – i svi koji čitaju o njemu – doživjeti kao nezaboravno. Tamo neće pronaći samo prijatelje, vazdušni sport, magiju na sve strane od učionica do obroka, već i veliku sudbinu koja ga je čekala... Ukoliko Hari preživi ono što dolazi.

Ko nas je branio mračnih veština?

10.07.2022.

U čarobnjačkom svetu je opšte poznata činjenica da svuda vreba opasnost, naročito u vidu Smrtoždera. S obzirom na to, Odbrana od mračnih veština je ključna za bezbednost u čarobnjačkom svetu. Samim tim, na Hogvortsu se ovaj predmet ceni, a svi profesori su na visini zadatka. Dobro, skoro svi profesori su na visini zadatka. Detaljnije

Pošalji