hamnet

HAMNET

Megi O"farel
Ovo je prvi put ispričana priča inspirisana sudbinom sina slavnog pozorišnog pisca, a za koju je autorka Megi O’Farel dobila nagradu 2020. godine. Hamnet je ostao bez sestre bliznakinje koja je umrla leta 1596. godine i čija je smrt donela neopisivu tugu ovoj porodici. Ova potresna knjiga govori o snazi veze među blizancima i braku koji pod težinom takve nesreće posrće, ali to je i priča o rukavičarevom sinu koji će uraditi sve da bi osvojio ženu koju voli, o sokolaru i njegovoj dragoj i buvi koja se ukrcala na brod u Aleksandriji.

Women"s Prize za književnost 2020.
Priča o dvoje nesvakidašnjih ljudi.
O ljubavi koja ih privlači, o tragediji koja ih razdvaja.
Jednog letnjeg dana 1596. godine u Strafordu na Ejvonu jaka groznica oboriće jednu devojčicu u postelju. Njen brat blizanac, Hamnet, traži pomoć. Ali nikog drugog nema kod kuće. Zašto?
Njihova majka, Agnes, daleko je na polju gde uzgaja lekovito bilje. Njihov otac radi u Londonu. Roditelji ne slute da jedno od dece neće poživeti do kraja nedelje.
Hamnet je priča inspirisana malo poznatom sudbinom sina slavnog pozorišnog pisca. To je priča ovezi koju mogu da dele samo blizanci i o braku na ivici propasti zbog duboke roditeljske tuge. Ali ovo je i priča o sokolaru i njegovoj dragani, o buvi koja se ukrcala na brod u Aleksandriji i o rukavičarevom sinu koji krši pravila ne bi li osvojio ženu koju voli. No pre svega, Hamnet je dirljivo podsećanje na mogući život jednog dečaka koga je istorija zaboravila, ali čije je ime ovekovečeno u jednoj od najpoznatijih pozorišnih drama svih vremena.„Priča o Hamnetu Šekspiru čekala je na svog pripovedača više od četiri stotine godina. Megi joj je odala dužnu počast. Izvanredno, potresno, impresivno.“ Kamila Šamsi„Hamnet je kruna književne karijere Megi O’Farel. Knjiga koja se voli i čuva.“ Observer„Pravi dragulj!“ Cosmopolitan

Pošalji