gozba za vrane 2 pesma leda i vatre 4

GOZBA ZA VRANE 2 - PESMA LEDA I VATRE 4

Džordž R. R. Martin

Gvozdenim ostrvima vlada novi kralj, luđi i strašniji nego što je iko mogao i da zamisli. Nezasita morska neman sve više pruža svoje pipke ka obalama Sedam kraljevstava... Vitez sa zlatnom rukom krenuo je na put ka poslednjem zamku iznad koga se vijori barjak kralja na severu. Na tom putu otkriva mračne istine i bori se sa zlodusima sopstvene prošlosti.

Za to vreme, dok zemljom haraju odmetničke družine, dvor u Kraljevoj luci tone sve dublje u vrtlog izdajstava i spletki. A niko od igrača i ne sluti da je u igru prestola stupila nova, nepredvidljiva i neobuzdana sila, koja preti da poremeti i najpažljivije pripremljene planove...

Gozba za vrane je u punom jeku.

Pošalji

GOZBA ZA VRANE 2 - PESMA LEDA I VATRE 4

Valahiru
★★★★★
10.06.2022.
Drugi deo Gozbe za vrane se razlikuje od prvog po mnogo čemu. Dosta likova nije prisutno, a priču pratimo uglavnom iz ugla Lanistera, Sanse, Brijene i Sema. Uprkos tome što mnogi likovi nisu prisutni u ovom delu priče, to nije pokvarilo utisak. Naprotiv, priča je vrlo zanimljiva, od samog početka. Lik Sersei mi se dopada sve više, nakon svakog pročitanog poglavlja. Brojne se spletke i prevare kuju, mada je rat navodno skoro gotov. Akcije ne manjka, mada je ovaj deo suroviji od prethodnog. Ovde već ima zaista važnih detalja koje nisu ni spomenuli u seriji, pa se pitam kako bi serija tekla da su ih ubacili. Znam da ne treba da poredimo seriju i knjige, ali zaista mi bude krivo kad shvatim šta je sve izostavljeno. Na toliko mesta sam ostao zatečen, jer su vrlo važni detalji menjani ili ne postoje. Gomila zanimljivih likova, za koje znam da bi bili interesantni i u adaptaciji, potpuno su izbačeni iz serije. Avaj, ne treba tugovati. Baš iz tog razloga ja još uvek svima preporučujem da čitaju ovaj serijal, jer će im doživljaj biti totalno drugačije iskustvo. Kako se bližim poslednjem delu do sada objavljenom, pomalo tugujem jer se priču bliži kraj. Sa Martinom je tako, ne želite da se priča završi, bez obzira koliko stranica ima knjiga. Smatram da je Pesme leda i vatre serijal koji bi svi trebalo da pročitaju, jer propuštaju puno toga. Savetujem da se proba makar prvi deo, pa ako vam se priča dopadne, bonus.