gospođa makginti je mrtva
rasprodato

GOSPOĐA MAKGINTI JE MRTVA

Agata Kristi

Slučajevi Herkula Poaroa.

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspirov opus premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika.

Gospođa Makginti ubijena je surovim udarcem u potiljak. Sumnja odmah pada na njenog ćutljivog stanara, Džejmsa Bentlija, na čijoj su odeći nađeni tragovi žrtvine krvi i kose. Pa ipak, nešto se ne slaže: Bentli jednostavno ne deluje kao ubica!

Da li se odgovor možda krije u članku isečenom iz novina dva dana pre ubistva? Ubica je još uvek na slobodi, a Herkul Poaro će morati da požuri da ga razotkrije...

Pošalji

GOSPOĐA MAKGINTI JE MRTVA

Valahiru
★★★★★
08.06.2022.
Gospođa Makginti je po zaključku policije i suda ubijena zbog novca. Problem je što žena nije imala puno novca, a inspektor sumnja da li je optuženi zaista kriv. Ubica je možda još uvek na slobodi. Tu na scenu stupa Herkul Poaro, u još jednoj od svojih detektivskih avantura. U početku, činilo se kao da uopšte nema tragova. Poaro će proći kroz brojne probleme, dok konačno ne sazna identitet pravog ubice. Ako ste ranije čitali Agatu, onda znate šta možete očekivati od nje. Knjiga obimuje detaljima, mnogi su sitni, pa izgleda da su beznačajni, ali baš ti detalji su važni za otkrivanje krivca. Agata nas obasipa lažnim, ali i pravim tragovima. Naše je da pokušamo da sastavimo priču i zamršen slučaj. Dosta likova budi moje sumnje. Još jednom nisam uspeo da pogodim krivca. U jednom trenutku mi je prošlo kroz glavu ko bi to mogao biti, da bi sledećeg odbacio tu mogućnost. Ipak, pokazala se kao tačna, a taj trenutak kao trenutak još jednog ubistva. Agatini raspleti uvek iznenade. To su verovatno delovi u kojima najviše uživam. Način na koji sastavi priču je izvanredan. Da ne dužim, knjiga je solidna. Ako volite misterije i detektivske romane, ova knjiga će vam se verovatno dopasti.