gospodar atlasa

GOSPODAR ATLASA

Kolin Falkoner
Knjiga Kolin Falkoner "Gospodar Atlasa" smeštena je u London 1893. Dvojici nekadašnjih oficira Kraljevske artiljerije ponuđeno je pravo malo bogatstvo da odu u Maroko i pomognu sultanu da uguši pobunu koja je izbila na jugu. Samo u ulozi savetnika, kako im je rečeno.

„Fantastična priča.“ – Vilbur Smit



OPASNA AVANTURA.

SUROVA I ZANOSNA PRIRODA.

OBEĆANJA KOJA ČEKAJU DA BUDU ISPUNJENA.



London 1893. Dvojici nekadašnjih oficira Kraljevske artiljerije ponuđeno je pravo malo bogatstvo da odu u Maroko i pomognu sultanu da uguši pobunu koja je izbila na jugu. Samo u ulozi savetnika, kako im je rečeno. Hari Delhejz je na usamljeničkom putu samouništenja; Džordž Mariot mora da održi obećanja koja je dao. Njima ovo izgleda kao najlakši način da zarade novac.

Nisu mogli više da pogreše.

Prinuđeni su dase bore sa promrzlinama u Atlaskim planinama i izdrže prolazak kroz užarene pustinje Podsaharske Afrike. Izigrani su, oteti i upotrebljeni kao pioni u političkim rivalstvima sa velikim ulozima. Susreću žene koje obožavaju topove kao božanstva plodnosti i ratne gospodare-vračeve koji igraju krvave šahovske partije sa živim robovima. Tu je, zatim, i sam gospodar Atlasa, Amastan el Karim. On čuva šokantnu tajnu koja bi obojicu mogla koštati života – ili jednom od njih dati razlog da ponovo živi. Epska istorijska avantura koja oživljava lepotu i varvarstvo Maroka iz XIX veka prenoseći čitaoca iz viktorijanskog Londona u izgubljeni svet urušenih palata i divljih planinskih prelaza.

Pošalji