kraj priče

KRAJ PRIČE

Luiz Svonson
"Kraj priče" Luiza Svonsona obećava šokantno iskustvo čitalaca u ovoj moćnoj i aktuelnoj priči. Smještena u svet gde je fikcija postala zabranjena, a pisanje smatrano zločinom, ova najoriginalnija triler avantura otkriva kako bujna mašta može postati opasna. Glavna junakinja, Rejč Kapri, nekada slavna autorka, sada živi u anonimnosti, suočena sa strogim zabranama koje su uvele vlasti.

Pet godina nakon što je vlada proterala beletristiku iz knjižara i biblioteka, Rejč se povukla iz javnosti, ali tajno beleži svoj sumorni život. Ona čita priče deci preko telefona, upušta se u tajne razgovore sa dečakom Hanterom, i posvećuje se neobičnim susretima sa prodavcem čaja. Kako se stvarnost sve više isprepliće sa njenim paranoičnim strahovima, Rejč postaje nesigurna šta je stvarno, a šta samo plod njene mašte.

U ovoj nezaboravnoj knjizi, Svonson stvara remek-delo koje je istovremeno maštovito, zastrašujuće i prelepo. "Kraj priče" je priča koja očarava i zaslužuje najviše pohvale, kako svedoči Si Džej Tjudor, dok Kris Vitaker opisuje knjigu kao nešto nezaboravno.

Pošalji