godina blagodati

GODINA BLAGODATI

Kim Liget
Godina blagodati Kim Liget je nova distopijska senzacijama o okrutnom svetu koji žensku čulnost deklariše kao demonsku i jednoj devojci koja je rešila da se pobuni protiv takvog sistema.

Niko ne govori o Godini blagodati. Zabranjeno je.

U Garner okrugu devojkama pričaju da imaju moć da izmame odrasle muškarce iz kreveta, da navedu mladiće da siđu s uma, a supruge da polude od ljubomore. Veruje se da sama njihova koža luči snažan afrodizijak – moćnu esenciju mladosti, devojke na rubu ženskosti. Zato odlaze u progonstvo tokom svoje šesnaeste godine, kako bi oslobodile svoju magiju u divljini i vratile se pročišćene i spremne za brak. Ali neće se sve vratiti kućama u jednom komadu.

Šesnaestogodišnja Tirni Džejms sanja o boljem životu – društvu koje ne huška prijatelje ili žene jedne protiv drugih, ali kako se njena Godina blagodati primiče, počinje da shvata da ne treba da se pribojava samo surovih vremenskih prilika. Nisu najopasnije čak ni lovokradice skrivene u šumi, ti muškarci koji samo čekaju svoju priliku da ugrabe neku od blagodatogodišnjakinja kako bi na njoj zaradili bogatstvo na crnom tržištu. Najveću pretnju po devojke bi zapravo mogle da predstavljaju njihove vršnjakinje.

Godina blagodati se na realističan i nepokolebljiv način bavi složenim i ponekad uvrnutim odnosima između devojaka i žena koje će na kraju postati, kao i teškim odlukama koje one donose u periodu između ta dva životna doba.

Kim Liget, GODINA BLAGODATI

08.03.2020.

Slatke šesnaeste u distopičnoj budućnosti poprimaju potpuno drugo značenje. Kada devojčica zakorači u Godinu blagodati postaje opasna po muškarce u svojoj okolini. Ona se otvara prema svetu i postaje svesna svoje moći koju ima nad njima, a od koje oni mogu da skrenu s uma. Detaljnije

Kim Liget, GODINA BLAGODATI

03.03.2020.

U okrugu Garner se veruje da žene i devojke poseduju nekakvu demonsku, magičnu moć kojom manipulišu muškarcima. Strogo im je zabranjeno da sanjaju i pre nego što pređu prag zrelosti sve devojke se nadaju da će dobiti veo koji obećava brak. Ako se to ne dogodi biće osuđene na život u radnom logoru – ili na nešto još gore. Detaljnije

Pošalji