gluvne čini

GLUVNE ČINI

Aleksandar Ilić
Autobiografija neznanog junaka, priča i život koji se prostiru između Beograda i Pariza, šareni kolorit različitih društvenih slojeva, sjaj i očaj u jednom. Mnogo rata, natopljena opijumom, ova knjiga je izuzetno zanimljiva savremenim čitaocima.

Gluvne čini su roman ispripovedan u obliku autobiografije neidentifikovanog junaka. Glavni deo radnje se vezuje za Pariz i Beograd, koji, iz perspektive glavnog lika, stoje u odnosu suprotnosti. Pariz je za njega grad avantura, ljudi s margine društva – boema, umetnika, stranaca (poput njega), prostitutki. Beograd je, s druge strane, dosadan i običan, posebno jer mu se vraća nakon burnog života u Parizu. Uz ratnu pozadinu radnje, motive lezbijske ljubavi, opijata, samoubistva ovaj roman može biti izuzetno zanimljiv i savremenom čitaocu.

Gluvne čini i šta to zapravo znači?

12.12.2022.

Autobiografija neznanog junaka, priča i život koji se prostiru između Beograda i Pariza, šareni kolorit različitih društvenih slojeva, sjaj i očaj u jednom. Mnogo rata, natopljena opijumom, ova knjiga je izuzetno zanimljiva savremenim čitaocima. Detaljnije

Pošalji