gle sad onda

GLE SAD ONDA

Džamejka Kinkejd
Gle Sad Onda Džamejke Kinkejd je pronicljiv roman o porodici i braku. Kinkejd postavlja i vremensku odrednicu usled koje se okolnosti, odnosi i osećanja neumitno menjaju gradeći tako vrlo žive i realne likove. Gle Sad Onda je bolno istinit roman o ljubavi i vremenu.

Gle sad onda je novi roman Džamejke Kinkejd (objavljen 2012. godine u Njujorku) koji na povremeno ironičan način prikazuje istoriju jednog braka sa svim iskušenjima i patnjama. Ovo pronicljivo ispitivanje različitih načina na koje proticanje vremena deluje na ljudsku svest ispripovedano je skladno i opčinjavajuće. Kinkejd precizno opisuje svoje likove; oca, majku i dvoje dece koji žive u zabitom seocetu. Oni se u mislima kreću između sadašnjosti, prošlosti i budućnosti, jer, kako ističe autorka - „sadašnjost će biti sad onda i prošlost je sad onda i budućnost će biti neko sad onda". Njeni likovi, ograničeni svetom, očajavaju u svojoj porodičnoj situaciji.

Početak, sredina i kraj?

30.09.2022.

Gle Sad Onda Džamejke Kinkejd je pronicljiv roman o porodici i braku. Kinkejd postavlja i vremensku odrednicu usled koje se okolnosti, odnosi i osećanja neumitno menjaju gradeći tako vrlo žive i realne likove. Gle Sad Onda je bolno istinit roman o ljubavi i vremenu. Detaljnije

Pošalji