glavom kroz zid

GLAVOM KROZ ZID

Zoran Predin
Ova knjiga nas podseća da vera u dobro, u ljude, u ljubav, pa i umetnost predstavljaju neuništivi most između generacija, naroda i vremena. Glavom kroz zid će nas ohrabriti da ostanemo dosledni sebi, nezavisno od kompromisa koje svako od nas u životu mora da napravi. Zoran Predin nas sa sećanjem na neka prošla vremena vodi sa dozom humora, a njegove reči nam daju snagu da se i sami prisetimo da i dalje možemo da letimo.

Ovo nije knjiga koja se čita u dahu. Ovo je knjiga koja se čita sa uzdahom, jer njeni redovi imaju ukus slobode i miris prošlih vremena, pa ćete već posle nekoliko stranica poželeti da nijedna priča Zorana Predina nema kraj.
Kao što je autentičnim interpretacijama udahnuo potpuno nove boje i tonove najlepšim pesmama jugoslovenskih prostora, tako je na stranicama ove knjige sagledao našu stvarnost iz različitih uglova i podsetio nas da možemo ostati dosledni sebi, da ne smemo izgubiti veru u dobro, u ljubav, u ljude… ali i u umetnost, jer to su jedini stvarni mostovi među generacijama, narodima i vremenima. Njegova muzika je to potvrdila. Životni kompromisi jesu neizbežni, ali ne moraju odseći krila onima koji su naučili da lete. Za takav podvig dovoljno je biti hrabar i odvažan kao Zoran Predin. Ukoliko vam nedostaje osmeh – ne brinite, njegove priče su prožete humorom, jer kako i sâm priznaje u knjizi: „Smeh je pola zdravlja.“Uz pesme Zorana Predina voleli smo, patili i obećavali neka nova i bolja jutra – sa mirisom borova, pogledom na pučinu i toplim rukama u krilu. Uz njegove priče se sećamo, ne stidimo se da budemo nostalgični uz iskreni osmeh na licu i ne gubimo nadu da nas ta bolja jutra čekaju… dok tiho pevušimo dobro poznate pesme.

Pošalji