glad
648 rsd720 rsd
Ušteda 72 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

GLAD

Knut Hamsun
"Glad" je prvi roman jednog od najvećih skandinavvsih pisaca Knuta Hamsuna. Roman "Glad" imao je veliki uticaj na tokove moderne kniževnosti XX veka. Hamsun se baveći se temom gladi i transformacijom junaka u takvim okolnostima upisao u istoriju svetske književnosti.
Podelite:

Posle punih sto godina, Glad, prvi Hamsunov roman, u novom prevodu na srpski jezik.Najveći skandinavski pisac, Knut Hamsun (1859-1952), napisao je u svojoj tridesetoj godini Glad, prvi od ukupno dvadeset romana koji su ga proslavili širom sveta. Uz Floberov Novembar i Zapise iz podzemlja Fjodora Dostojevskog, ovaj Hamsunov roman je presudno uticao na modernu književnost XX veka, kako u Evropi, tako i u Americi. Malo je pisaca koji su prvom knjigom ušli na velika vrata u literaturu, a među njima je Hamsun, koji je 1920. dobio Nobelovu nagradu za svoje životno delo.

Knut Hamsun, GLAD

23.03.2020.

Roman Glad  je prvi od dvadeset romana norveškog pisca Knuta Hamsuna, dobitnika Nobelove nagrade za njiževnost. Ovu knjigu napisao je sa svojih trideset godina, a njegov celokupan doprinos modernoj književnosti XX veka je od neprocenjivog značaja. Detaljnije

Pošalji