gikarela

GIKARELA

Ešli Poston
Gikarela je omaž gikovima, neshvaćenim pojedincima koje sredina zbog specifične sfere interesovanja smatra čudacima. Ešli Poston je kao predmet interesovanja odabrala naučnu fantastiku i kosplej, jer se i sama izjašnjava kao gik na tom polju. Iako je roman pisala po uzoru na dobro poznatu priču čiju radnju prati u svakom pogledu, Ešli Poston je vrlo vešto uklopila fabulu bajke sa modernim svetom u kojem je smeštena priča o Eli i Darijenu.

Ela Vitimer živi za Zvezdana polja, kultnu naučnofantastičnu seriju koju je nekad gledala sa ocem. Kada vidi najavu za kosplej takmičenje povodom novog filma inspirisanog serijom, odlučuje da se prijavi. Nagrada za pobednike je prisustvo čuvenom kosplej balu koji je osnovao njen pokojni otac i susret sa glumcem koji u filmu igra njenog omiljenog junaka, princa Karmindora. Iako je nezadovoljna izborom glumca, Ela će iskoristiti očev stari kostim koji je pronašla na tavanu i novac koji je uštedela radeći u Magičnoj bundevi, pokretnom kiosku sa hranom. Mora pobediti na takmičenju, ali kako? Maćeha je sigurno neće pustiti da ide a njene grozne polusestre žele da odu na bal samo da bi upoznale veliku filmsku zvezdu.

Mladi glumac Darijen Friman obožavao je susrete fanova... a onda je postao zvezda. Sada ti susreti podrazumevaju beskonačno davanje autograma i ne baš prijatne razgovore. Uloga Karmindora bila mu je najveća želja, ali stari fanovi Zvezdanih polja odmah su ga otpisali kao još jednog lepuškastog glupana. Bliži se kosplej bal i Darijen počinje da veruje da su u pravu... a onda upoznaje devojku koja će ga uveriti da greše.

Moderna Pepeljuga Ešli Poston savršen je roman za svakoga ko se makar jednom osetio kao autsajder.

Pošalji