geopolitička alfa

GEOPOLITIČKA ALFA

Marko Papić
"Geopolitička alfa" Marka Papića govori o geopolitičkoj strategiji, usmeravajući se na materijalna ograničenja sa kojima se danas investitori susreću.

Ne tako davno, centralni bankari odlučivali su o muzici, a finansijska tržišta su plesala. Danas se investitori suočavaju sa disonantnim svetom koji je transformisala promena političke paradigme. U Geopolitičkoj alfi Marko Papić, investicioni strateg, deli svoj okvir za razumevanje novog makroizgleda. Usmeravajući se na materijalna ograničenja, investitori mogu ignorisati prolazno i nevažno i stvarati konzistentnu alfu, čak i kada se suočavaju sa ekstremnom neizvesnosti. Geopolitička alfa je vodič za budućnost za sve zainteresovane za geopolitiku, ekonomiju i finansije.

U ranojmladosti moj pokojni otac Zbignjev Bžežinski i Henri Kisindžer živeli su u inostranstvu, učili strane jezike, odgajali su ih roditelji koji su rođeni negde drugde, ali su zbog Drugog svetskog rata stigli na obale Amerike. Ovo im je pružilo poseban kontekst, koji je u kombinaciji sa njihovim obrazovanjem, omogućio da budu u stanju da redefinišu ulogu Amerike daleko od konvencionalnog međudržavnog pristupa i pristupa balansa moći, te su pristupili u skladu sa izazovima svog vremena. Slično njima, Marko Papić, rođen u jugoistočnoj Evropi, a nakon prethodnog obrazovanja u Kanadi, sada pronalazi sebe u razmišljanju o geopolitičkom riziku za investitore u Americi. On je napisao izuzetnu knjigu Geopolitička alfa, generalno sagledavajući kako analitičari političkog rizika rade loše svoje analize i strateško planiranje. Ovo je „obavezno štivo“ za one koji su zainteresovani za globalno investiranje i američko liderstvo.

Pošalji