gde ptica peva najlepše

GDE PTICA PEVA NAJLEPŠE

Alehandro Hodorovski
Gde ptica peva najlepše je uzbudljiv porodični roman multidisciplinarnog Alehandra Hodorovskog. Kroz ovaj neobični autobiografski roman Hodorovski razmatra sudbinsku predodrećenost pojedinca kroz njegove pretke nasuprot mogućnosti vlastitih izbora. Gde ptica peva najlepše je poetski uvid u teme nasleđa i individualnosti i predstavlja obaveznu stanicu u proučavanju dela Alehandra Hodorovskog.

Kvaziautobiografski roman Gde ptica peva najlepše majstorsko je istraživanje – uporedivo sa markesovom porodičnom sagom Sto godina samoće i Beninijevim filmom Život je lep – o porodici, mitologiji i o tome koliko će nam daleko umovi ići u potrazi za samoodržanjem i šansom da se uhvati neki prividni smisao u svetu koji je tako često van našeg razumevanja, kako u svojoj lepoti tako i u svom nasilju.

Učitelj i čarobnice, Alehandro Hodorovski

01.09.2021.

Prosvetljenje nije stvar. Nije ni cilj, ni koncept. To nije nešto što se dobija. To je metamorfoza… Kada bi gusenica mislila da je leptir, koji iz nje nastaje, zapravo samo krila i antene koje joj izrastu, leptira ne bi bilo. Gusenica mora da prihvati da će da nestane, da će da se preobrazi. Kada divni insekt poleti, u njemu ne ostaje ništa od gusenice. Detaljnije

Pošalji